Teks Lirik Shalawatan Ajaran Walisongo (Versi Jawa)

Foto gambar para Walisongo.

Warta Sunda – Disebut syair Walisongo sebab di dalamnya Menyenggol ajaran para Walisongo. Disebut versi Jawa sebab teks nya berbahasa Jawa. Berikut selengkapnya.

Allahumma sholli wa sallim ‘ala

Sayyidina wa Maulana Muhammadin

‘Adada ma fi’ilmillahi sholatan

Daimatan bidawami mulkillahi

Do elingo iki zamane wis tuwo

Tuntunan agomo do dianggep kuno

Lakonono ajarane Walisongo

Sing ra kerso ojo nyacat ojo ngino

Ajarane Walisongo werno-werno

Dzikir tahlil kirim dungo lakonono

Moco Qur’an lan sholawat kulinakno

Ziaroh kubur ojo nganti dilale’no

Ono carane dakwah klawan budoyo

Umpamane koyo Sunan Kalijogo

Pituture mlebu ati ora kroso

Tuntunan agomo biso diamalno

Baca :
1500 Teroris ISIS Masih Bercokol di Irak Barat

Wis kabukten rikolo zaman sa’mono

Akeh poro manungso nyembah braholo

Banjur sadar laku musyrik ditinggalno

Podo nderek ajarane Walisongo

Ono wali asmane Sunan Giri

Ngajari urip iki ben ati-ati

Ojo nganti-ojo nganti kelelp geni

Sunan Drajat ora mikir pangkat

Ngajari urip slamet dunya akhirat

Bebarengan moco sholawat

Walisongo manggon ing tanah Jowo

Sunan Ampel nganti Sunan Kalijogo

bebarengan melebu suargo…

Sedemikian teks lirik shalawatan ajaran Walisongo. Semoga berguna. [Warta Sunda/ab]


Source link

You might like

About the Author: admin

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *