ADA APA JAWARA-JAWARA SILAT PURWAKARTA, NGUMPUL di SITU WANAYASA??? #wbtb #ppsi #wartasundachannel

  • “Jawara-jawara silat se-Purwakarta adu kekuatan di Bale Kahuripan Wanayasa, dalam rangka memeriahkan HUT Purwakarta ke-191 dan Kabupaten ke-54 tahun.”

#purwakartaistimewa #diskominfopurwakarta #191tahunpurwakarta #54tahunkabupatenpurwakarta ADA APA JAWARA-JAWARA SILAT PURWAKARTA, NGUMPUL di SITU WANAYASA???

Jawara-jawara silat sa-Purwakarta adu jajaten di Bale Kahuripan Wanayasa dina raraga ngareuah-reuah milangkala Purwakarta ka 191 jeung ka-54 taun.

Read More

*Jawara-jawara silat se-Purwakarta adu kekuatan di Bale Kahuripan Wanayasa, dalam rangka memeriahkan HUT Purwakarta ke-191 dan Kabupaten ke-54 tahun.

Sedengkeun ceuk Ketua Panitia Pasanggiri Ibing Pencak Silat, Drs. Suhandi, M.SI inyana gawé bareng jeung pihak PPSI pikeun ngalumangsungkeun kagiatan Pasanggiri Pencak Silat 2022.

*Sedangkan kata Ketua Panitia Pasanggiri Ibing Pencak Silat, Drs. Suhandi, M.SI, pihaknya bekerjasama dengan pihak PPSI guna menggelar kegiatan Pasanggiri Pencak Silat 2022.

Lain halnma ceuk Ketua Harian DPD PPSI Purwakarta, kang Ariansyah yén kagiatan ieu téh kungsi lumangsung taun katukang 2009 di Bale Kahuripan Wanayasa. Acara gelar Budaya nu digelar téh, minangka agenda rutin. Inyana miharep tiap taun lumangsung. Pon kitu deui ieu kagiatan téh keur para paguron pencak silat minangka kagiatan Samenan Pasanggiri Pencak Silat.

*Lain halnya kata Ketua Harian DPD PPSI Purwakarta, kang Ariansyah bahwa kegiatan ini sebelumnya pernah digelar tahun 2009 lalu di Bale Kahuripan Wanayasa. Acara gelar Budaya yang digelar ini sebagai agenda rutin tahunan. Pihaknya berharap digelar tiap tahun. Selain itu, kegiatan tersebut bagi para paguron pencak silat merupakan kegiatan Samenan Pasanggiri Pencak Silat. ieu teh hasil tina latihan barudak 3 tepika 4 kali latihan tiap minggu.

Nurutkeun data nu dikumpulkeun ku Warta Sunda Channél, yén jumlah pamilonna téh aya kana 17 Kecamatan, nu ngintunkeun per kecamatan 8 urang pamilon nu ngawengku 3 kategori nu dipasanggirikeun saperti Tunggal, Rampak, sarta kategori ijén. Sedengkeun jumlah Girang Pangajenna aya kana 15 urang, nu tugasna meunteun para pamilon.

*Data yang dikumpulkan oleh Warta Sunda Channél, bahwa jumlah pesertanya yakni dari 17 Kecamatan yang ikut disertakan melalui per kecamatan diwakili 8 orang peserta melalui 3 kategori yang dilombakan seperti kategori Tunggal, Ganda katut Regu. Sedengkann jumlah juri ada 15 orang, yang tugasnya menilai para peserta.***

Ket.: * Translite Bahasa Indonésia

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.